www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.23                                                                                                                  
       Ревија класичне музике                      април - јун 2016.                                                                                         Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ФЕСТИВАЛИ


КРИТИКЕ

МУЗИКА И ХРАНА

________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________

          
У СВАКОМ БРОЈУ
      ПОКЛОН ЦД

                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
ПОКЛОН ЦД 23
1. Ивана Стефановић: Две антиохијске песме
2. Иван Бркљачић: Мокрањац квартет
Гудачки квартет ТАЈЈ

3. Марк Блицштајн: Zipperfly
Данијел Гурвич, баритон, Ђорђе Нешић, клавир

4. Нед Рорем: Lady Lazarus
Јана Бати, сопран, Кенет Лонг, кларинет,
Ђорђе Нешић, клавир

5. Бенџамин Бритн: Oh, to vex me
6. Бенџамин Бритн: Batter my heart
Данијел Брена, тенор, Ђорђе Нешић, клавир

7. Јоханес Брамс: Циганска песма
8. Александар С. Вујић: Хочеш ли ме
Трио „Артиум“

Јохан Себастијан Бах:
Kонцерт за два клавира c-moll
9. Allegro
10. Largo ovvero - Adagio
11. Allegro
Иван Башић, клавир, Лео Борисављевић, клавир
Камерни оркестар „Amoroso“

12. Клод Дебиси: Clair de lune
13. Марсел Турније: Jazz Band
Сташа Мирковић Грујић, харфа

(3-6) снимци са „Tanglewood“ фестивала (Сеиђи Озава хол),
(7-9) Милош Маринковић
 
Гудачки квартет ТАЈЈ основан је 1997. године. Од самог почетка на репертоару овог ансамбла налазе се дела квартетског репертоара, али и композиције савремених композитора, што је временом постало њихов заштитни знак. Са изузетним успехом концертирале у Холандији, Француској, Мађарској, Италији, Румунији, Шведској, Данској, као и у земљама региона, снимивши при том неколико компакт дискова. Крајем прошле године објављен је нови компакт диск Квартета ТАЈЈ насловљен “Моменти”, са музиком савремених српских композитора, који представља круну њиховог готово дводеценијског заједничког деловања.
Ђорђе Нешић, пијаниста, специјализовни клавирски сарадник за рад са оперским певачима. Специфичности овог посла упознао је радећи са многим значајним уметницима. Студирао је у Америци, на конзерваторијуму у Синсинатију, где је стекао мастерс из вокалне корепетиције и уметничку диплому из оперске корепетиције. Био је стипендиста фестивала Танглевуд, радио на летњем фестивалу у Аспену, затим у школи Џулијард. Ради као самостални уметник за разне оперске куће, приватно са певачима које спрема за оперске улоге, аудиције, такмичења и реситале, и свира пуно концерата.
Трио „Артиум“ је настао 2012. године. Наступао је широм Србије. Чланови ансамбла Маријана Радосављевић – сопран, Милан Ракић – кларинет и Анита Здравковић – клавир, су мастер музички уметници који су дипломе стекли на Факултету уметности у Нишу и добитници су бројних награда и признања као солисти и камерни музичари. Тренутно похађају специјалистичке студије из области камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. мр Људмиле Грос Поповић. Ове, 2016. године, ансамбл је освојио II награду на Међународном такмичењу Даворин Јенко.Сташа Мирковић Грујић, харфисткиња, ванредни професор харфе на АУ у Новом Саду. Студирала у Бечу и ФМУ (М. Барић). Специјализирала је на конзерваторијуму „George Enescu“ (Букурешт) код Ivan Ion Ronce-е и под његовим менторством освојила је специјалну награду „A.Z.Propes Prize“ на најзначајнијем такмичењу за харфисте које се одржава у Израелу. Наступала је као солиста и са оркестром у земљи и иностранству. Добитник је награде за педагошки рад, а од 2006. године је и лиценцирани професор Краљевских конзерваторијума Енглеске.
Издавач: Музика Класика, Београд, Булевар Деспота Стефана 102/30
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2010-2016
Mузика Класика