www.muzikaklasika.com
              Музика Класика бр.10                                                                                                                      
       Ревија класичне музике                      јануар - март 2013.                                                                                                      Прва ревија класичне музике у Србији


КОНЦЕРТИ

РАЗГОВОРИ

АКТУЕЛНОСТИ

ФЕСТИВАЛИ

ИСТОРИЈА

ИНСТРУМЕНТИ
________________

ПРЕТПЛАТА

ИМПРЕСУМ

ОГЛАШАВАЊЕ

АРХИВА
________________

          
У СВАКОМ БРОЈУ
ПОКЛОН ЦД

                                                  Прва ревија класичне музике у Србији                                                 
ПОКЛОН ЦД

 


1. Доменико Скарлати: Соната К1 d-moll – Allegro
Оркестар „Хибриди“

Антонио Вивалди: Концерт за четири виолине и оркестар оп. 3 бр. 8
2. Allegro
3. Largheto e spirituoso
4. Allegro
Јован Богосављевић, виолина, Марија Рајковић, виолина, Никола Панчић, виолина, Владимир Марковић, виолина, Оркестар „Хибриди“ 

5. Александар Обрадовић: Црни горо
Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, Раде Пејчић, диригент 

6. Александар Обрадовић: Диптих
Сара Вујадиновић, клавир, Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, Раде Пејчић, диригент 

Душан Богдановић: Левантинска свита
7. Прелид
8. Игра
9. Кантилена
10. Пасакаља
11. Постлид
Вера Огризовић, гитара 

Јан Сибелијус: Соло песме опус 88
12. Трн (Ј. Л. Рунеберг)
13. Анемона (Ј. Л. Рунеберг)
14. Судбина цвета (Ј. Л. Рунеберг) 

Јан Сибелијус: Соло песме опус 37
15. Први пољубац (Ј. Л. Рунеберг)
16. Да ли је то био сан (Ј. Ј. Вексел)
17. Уговорени састанак (Ј. Л. Рунеберг)
Снежана Савичић, сопран, Ратимир Мартиновић, клавир 

18. Promete Jura
19. Duas Luas
Немања Секиз 

20. Астор Пјацола: Oblivion
„Белтанго“ 

21. A Time For Us („Ромео и Јулија“)
Немања Богуновић, гитараУредник издања: Александра Паладин
Директор издања: Предраг Митровић
Мастеринг: Љубинко Гордић
СОКОЈ Р& C 2013 Музика Класика


Умножавање и преснимавање забрањено.
Јавно извођење и емитовање подлеже заштити ауторских и извођачких права.


Оркестар „Хибриди“ настао је на иницијативу виолиниста Јована Богосављевића и Марије Рајковић, професора на Факултету уметности у Нишу, чији су студенти чланови ансамбла. Ансамбл је основан у циљу заједничне сарадње професора и студената. Јован Богосављевић је ванредни професор на главном предмету виолина на ФУ у Нишу. Марија Рајковић доцент на главном предмету виолина ФУ у Нишу. Никола Панчић је млади уметник који се својим интерпретацијама позиционирао као један од најзначајнијих у својој генерацији. Владимир Марковић је доцент на Музичкој Академији у Источном Сарајеву.  
 Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“  основан је са идејом да афирмише савремено музичко стваралаштво, домаће и светско. Оснивач је диригент Раде Пејчић. Оркестар је специјализован за интерпретирање савремене музике, тако да се на његовом репертоару не налазе дела других епоха. Негују дела домаћих аутора, повезујући их са делима светске литературе. Неки од савремених домаћих стваралаца овом ансамблу посветили су своја дела.  
 Вера Огризовић, гитаристкиња. Дипломирала је и магистрирала на Ecole Normale de Musique у Паризу у класи Рафаела Андие. Наступала је на бројним фестивалима и имала концерте широм Србије и Европе. За своје педагошке резултате добила је Велику сребрну плакету Универзитета уметности у Београду. Покренула је, и као гост-професор водила класе гитаре на музичким академијама у Скопљу и на Цетињу. Снимила је ЦД савремене српске музике за гитару у издању Културног центра Београда и Guitar Art Фестивала, а у 2012. је заједно са Љубишом Јовановићем издала ЦД музике за гитару и флауту. Од 1989. године предаје на Факултету музичке уметности у Београду.
 Снежана Савичић-Секулић,  сопран, је солисткиња Опере Народног позоришта у Београду и позоришта Мадленианум, и професор соло певања на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци.
Дипломирала је и магистрирала на ФМУ у Београду у класи Радмиле Смиљанић. Добитник је награде Удружења музичких уметника Србије за најуспешнијег младог уметника 2001. године. Била је стипендиста Фонда краљевског дома Карађорђевића 2002. Као најбољи студент соло певања 2003. је добила награду из фонда „Бисерка Цвејић“. Од 2004. до 2007. је била стипендиста CEE Musiktheater из Беча. Осим оперског, Снежана Савичић-Секулић негује и концертно певање.
 Белтанго Ансамбл  чине врсни млади уметници. Основан је 1998. године са жељом да љубитељима музике приближи културу и музику далеке Аргентине кроз стваралачки опус творца модерног танга Астора Пјацоле.  На јавним наступима публици представљају сву ширину танго репертоара, па се на њему осим традиционалних танго нумера, као и композиција Танго Нуево правца Астора Пјацоле, налазе и остварења савремених композитора, који своју инспирацију налазе у тангу, не либећи се притом да направе излете и у друге музичке правце.Немања Секиз, соло певач и фадиста. Португалски фадо почиње да учи 2005. године, док се у соло певању усавршава у приватном оперском студију Љубодрага Беговића у Београду. У Њујорку је присусртвовао различитим оперским мајсторским курсевима. Као фадо музичар наступао је у многим градовима у земљи и у Португалији. Наступао у Народном позоришту у Београду, као и на бројним фестивалима. Године 2011. објавио је свој први професионални промотивни материјал „Noite de Fados“.
Немања Богуновић, гитариста, композитор и аранжер. Са шеснаест година уписује Универзитет у Лас Вегасу у класи проф. Рејмонда Вилијамса, а годину дана касније почиње рад са чувеном шпанском породицом Лос Ромерос. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи Вере Огризовић. Одржао је концерте и јавне наступе у земљи и иностранству.  Наступао са водећим оркестрима у Србији и Америци. Издао је албуме “Ballad For a Princess and Beloved Classics” и “Pensamientos Latinos”, као и збирку транскрипција за гитару. Последњи диск, са обрадама познатих филмских тема, носи назив „The Soundtrack“.
Издавач: АгенцијаМузика Класика, Београд, Војводе Степе 129
Te
л/фaкс: 011 398 5527 - Moб: 065 398 5527 - Email: muzikaklasika@email.com
P&C 2013
Mузика Класика